top of page
Ieškoti

Kosmetika ir mada – kas jas sieja?



Kosmetikos sektoriuje neišvengiamai egzistuoja mados. Ilgus metus dirbant kosmetikos

sektoriuje teko stebėti kaip keičiasi kosmetikos pakuočių, ingredientų ar reklamos kampanijų mados.

 

Užeina era niacinamido, jį keičia retinolis, tuomet vitaminas C su laiku pereiname prie peptidų, prebiotikų ar Azijinės centelės – tiesa ši dar tik ateina į savo šlovės olimpą. Ir taip

ratas sukasi įnešdamas vis naujų vėjų.

 

Kosmetikos pakuotės. Dar viena mano mylima tema. Patys prabangiausi prekiniai ženklai ir

toliau naudoja užsukamas pakuotes, nors neretai girdžiu mitų, kad jos nėra higieniškos ar saugios. Čia norėčiau užbėgti interpretacijoms už akių – produktams yra atliekami mikrobiologiniai tyrimai, produktai turi išlikti nepakitę esant kritinėms sąlygoms: karščiui, šalčiui bei tikrinama ar konservantai atlieka savo darbą įnešus į gaminį bakterijų. Kartais, kai matome ypač prabangias kosmetikos pakuotes visada skatinu prisiminti, kad vartotojai už tai sumoka ir ne retai nutinka taip, kad pakuotės kaštai būna stipriai didesni nei jos turinio.

 

Viskas sukasi ratu, tiek madoje, tiek ir kosmetikos pramonėje. Smagu, kad klientai sąmoningėja. Gamintojams jau neužtenka parašyti kremas su x veikliąją medžiaga. Klientas nori žinoti kas tai per veiklioji medžiagą bei kiek procentų jos yra kreme. Ir atvirai pasakysiu mane tai džiugina – tai skatina pasitempti, inovuoti ir kurti produktus kurie tikrai veiktų ir atliktų funkciją.

 

Atsakant į klausimą – kas sieja kosmetiką ir madą – ir ten, ir ten viskas sukasi ratu ir abi sritys yra labai individualios. Vienam tinka mados tendencija, kitam dėl figūros tipo visiškai netinka. Taip pat ir su kosmetika – tai individualu. Jei instagrame girdite, kad visi naudoja retinolį nepulkit pirkti ir jūs – pradžiai pasikonsultuokite, dažnu atveju konsultacija nieko nekainuoja, o gera konsultacija gali padėti pasiekti maksimalius ir garantuotus rezultatus.

 

11 peržiūrų0 komentarų

Naujausi įrašai

Rodyti viską
bottom of page